Com escollir el calçat infantil que porten els nostres fills?

Que podem dir de com escollir el calçat infantil…. podem dir que els nostres infants, en general, els calcem bastant malament. En un anterior post us vam parlar de la importància del nostre peu , ho podeu veure al següent enllaç .

“L’evolució ens ha dissenyat des de fa milions d’anys i sàviament ha implantat en el nostre cervell la forma més eficient i menys lesiva de córrer. Quan correm descalços o amb calçat minimalista, el peu es flexiona, s’estén, s’obre i s’agafa a la superfície. Tot això es tradueix en menys pronació i una millor absorció de l’impacte.”

I ara què?

Llavors que passa? Què fem malament com a pares? No res, al final el que molts fem , és seguir el que una societat de consumisme ens porta. Les grans marques de calçat infantil, fan un esforç immens en l’àmbit de màrqueting, i molt poc en investigació per tal que comprem el seu producte sense mirar res més que , fer-lo servir com a signe d’estatus social.

“Qui no somia en portar aquelles sabatilles amb les quals corre qualsevol dels nostres ídols del running ?”

Doncs NO….!!! i un NO ben gran. El nostre raonament a l’hora de posar un calçat als peus dels nostres fills/es ha de ser més raonat i no basat en interessos de màrqueting de les empreses de calçat.

Per tal de conservar les característiques innates de l’ésser humà, el calçat que triem ha de tenir una sèrie de característiques, que les podeu veure resumides en aquesta imatge i en aquest enllaç.

Resum curt

Ho podem resumir en què ha de ser un calçat que interfereixi el menys possible amb el peu del nostre fill/a a l’hora d’interactuar amb la superfície per on es mourà.

Penseu en una cosa ben simple….. que fan molts dels nens/es del nostre món quan arriben a casa?

Calçat Infantil

Si pares i mares…..i padrines, ES DESCALCEN!!!