Dolor anterior de genoll en el ciclista. Lesió esportiva

Que caracteritza aquesta lesió esportiva? Doncs com bé diu el títol es basa en un dolor a la cara anterior del genoll. Però que ho provoca ?

lesió esportiva

Dolor anterior genoll

Com a moltes lesions, no hi ha un factor desencadenant com a únic causant. Des de la biomecànica només és contempla la bicicleta i la relació amb el ciclista. Hi ha molts articles per internet que et parlaran de la correcta alçada i de l’avanç o retrocés del seient, de la posició de les cales…Tot i això, hi han molts més factors a considerar, que poden provocar aquesta lesió esportiva.

En primer lloc, la base del seu tractament és fonamenta molt en l’estudi biomecànic. A vegades , no diré que no, funciona, però un estudi biomecànic no té en consideració una sèrie de factors que cal treballar fora de la bicicleta, al considerar només els factors extrínsecs.

Altres factors, i molt importants !!!

Hi ha una sèrie de factors intrínsecs com son el dèficit de co-activació entre la musculatura quadricipital e isquiotibial, alteracions entre la contracció del vast lateral i medial i dèficit de co-contracció entre abd i add que provoquen una alteració en l’angle Q  el que afectarà la cinemàtica del genoll i conseqüentment podran provocar una lesió.

I que cal fer ?

Caldrà fer una bona valoració no només de la bicicleta, sinó del ciclista, per tal de poder fer un treball fora de la mateixa per reforçar i millorar els dèficits trobats.

Cal un examen complert de la musculatura del ciclista, de com interactua amb la tècnica de pedaleig i marcar una sèrie d’exercicis unipersonals per tal de poder treballar-ho.

Amb una mica de sort, l’estudi biomecànic serà l’única eina eficaç, però cada vegada més, cal de l’intervenció fora de la bicicleta per tractar moltes de les lesions derivades del ciclisme.

Si vols més informació, visita el següent enllaç.

Enllaç d’interès a articles sobre el tema.