El fet de córrer,és tant senzill ?

Molts potser penseu que per córrer no fan falta gaires coses, només cal córrer i ja està. Però això no és tant fàcil. Una tècnica correcta de córrer ens ajudarà a ser més eficients i a evitar determinades lesions del corredor.

Alguns estudis de David E. Lieberman, ens diuen que el ser humà no està fet per córrer, però si per caminar. ( xocant no ????) ENLLAÇ.

Tot i que hagi estudis que diuen això, la manera com correu us farà ser més o menys efectius i augmentar o disminuïr les vostres possibilitats de patir determinades lesions.

Que defineix una  tècnica correcta per córrer?

Quan caminem el primer que contactarem amb el terra serà el taló, seguit de la part externa del peu, per acabar portant la força cap a l’interior del peu, especialment al dit gros.

Quan correm, és totalment diferent. Si ho fem bé, contactarem primer amb l’avantpeu per la part externa fins a portar la força cap a la zona interna del peu i propulsar-nos.

tècnica correcta de córrer

Que pot fer una tècnica correcta de córrer per vosaltres ?

Doncs molt. No només pel que fa a millorar la nostra eficiència a l’hora de córrer, sinó que pot ajudar-nos a prevenir certes lesions derivades de córrer. Quan utilitzem una tècnica correcta de córrer, millorem les forces suportades pels nostres genolls, maluc i esquena.

 

 

Però no tot és meravellós. També augmentarem la càrrega soferta a nivell dels nostres bessons i a nivell de les estructures del peu. El següent article de Yilin Xu et al (2020), Matheus O Almeida et al (2015), Charles Nathan Vannatta et al (2015) i altres, corroboren el que estem dient.

Com la millorem ?

De moment sabem que una tecnica de carrera amb entrada de taló ens pot perjudicar a nivell del genoll i més amunt i que una tecnica amb entrada d’avantpeu ens ajudarà a nivell de genoll però pot arribar a produir molèsties a nivell de bessons i estructures del peu.

De ben petits si el calçat no ho altera, tenim la capacitat de realitzar la tecnica de carrera de forma correcta.  Irene Davis

En pic el calçat va actuant i alterant la biomecànica del nen , s’anirà adoptant una manera de córrer de taló. Hi han autors que ens diuen que el calçat pot modificar la forma amb que correm Pedro Á Latorre-Román et al (2018) entre altres.

Per millorar la vostra tecnica ho podreu fer de diferents formes, amb exercicis, amb un calçat més minimalista, amb la cadència…. Personalment prefereixo els exercicis de tecnica de carrera i el treball de la cadència.

Per acabar 

Voldria acabar dient-vos que tot canvi que feu, per petit que sigui, cal que estigui controlat i assessorat per personal qualificat i amb experiència en el tema. Hi ha molt entrenador no qualificat suelto o falsos professionals que us poden perjudicar.

En aquest cas cal assessorar-se amb un CAFE i/o un fisioterapeuta especialitzat en corredors. No serveix un CAFE o fisioterapeuta qualsevol….

 

… o voldreu ser operats del peu per un cirurgià d’esquena ????

Podeu completar l’informació AQUÍ