Fa temps que les volia provar. És una marca que vaig conèixer, en un inici, al entrar, al món minimalista. Aquesta marca és la  VivoBarefoot. Gràcies al company David Pallas, que ens les ha deixat,  hem pogut testar aquesta marca.  En aquest cas, començarem per la versió per muntanya. Les VivoBarefoot Trail freak.

És un calçat força minimalista, amb 0 DROP, 7mm d’amortiguació ( amb tacs inclosos de 4mm ) força flexibilitat i una estructura sense soport per l’arc, que et deixa sentir el que trepitges, però alhora et protegeix correctament, gràcies a una petita protecció que també hem vist en les Fivefingers Spyridon LS . EL seu pes és de 284 gr

Com hem dit porta uns tacs de 4mm amb una distribució en petit nombre, fet que fa que siguin més adequades per terrenys inestables amb fang o herba o terra suelta. La sensació sobre camins era molt pesada però en canvi corrent sobre herva i en baixada s’agafaven perfectament.
La durabilitat de la sola bé donada per la superfície on correm, per lo que desaconsello fer-ho per camins secs i durs.

També tot i que la que vaig provar era un 44 de número, presenta una horna una mica estreta pel meu gust , en comparació a les Merrell Vapor Glove o amb unes de la mateixa casa , però d’asfalt, les VivoBarefoot One( i això que aquestes eren un 43 ). El sistema de subjecció és correcte, te les deixa ben subjectes al peu, però amb un cordó una mica llarg, que fa perillós passar per segons quins llocs on és podria enganxar i provocar una mala caiguda.( Sembla que en el model del 2015 això està corregit, portant un sistema com les Spyridon LS )

Un detall que m’ha agradat és que porta plantilles extraïbles que ens poden permetre millorar les sensacions dels nostres peus.